Kohtalokasta kerrontaa: Hermann Hesse ja proosan psykologia Teppo Kulmala

ISBN:

Published: 2002

302 pages


Description

Kohtalokasta kerrontaa: Hermann Hesse ja proosan psykologia  by  Teppo Kulmala

Kohtalokasta kerrontaa: Hermann Hesse ja proosan psykologia by Teppo Kulmala
2002 | | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 302 pages | ISBN: | 5.70 Mb

Tiedostamattomasta käsin vaikuttavat arkkityypit ovat vaistomainen voima, joka tulee näkyviin mielemme projektioina: havaintoina, kuvina, unina... Kun projektiot vaikuttavat riittävän voimakkaasti, ne saavat tahtoamme ja vaistojamme ohjaavanMoreTiedostamattomasta käsin vaikuttavat arkkityypit ovat vaistomainen voima, joka tulee näkyviin mielemme projektioina: havaintoina, kuvina, unina... Kun projektiot vaikuttavat riittävän voimakkaasti, ne saavat tahtoamme ja vaistojamme ohjaavan symbolimerkityksen, joka Hessen teoksissa on ensiarvoinen.

FT Teppo Kulmala tarkastelee kirjallisuuden välittämää tapahtumista Hermann Hessen tuotannon ja siihen rinnastaen C. G. Jungin analyyttisen psykologian kautta.Hermann Hesse (1877-1962) on romantiikan perillinen, visionäärinen, tyyliltään lumoava kertoja, joka modernina kirjailijana todentaa sisäisen kasvun mahdollisuuksia. Hessen teosten suosio osoittaa, että ne vastaavat lukijoiden ongelmiin ajattomasti ja kulttuurirajoja ylittäen. Kohtalokasta kerrontaa haastaa vaikuttumaan Hessen lukemisesta uusilla tavoilla ja löytämään edellytyksiä itsensä toteuttamiseen.Teppo Kulmala on kulttuuritoimittaja.

Hän on kirjoittanut Hermann Hessestä väitöskirjan ja lukuisia artikkeleita sekä suomentanut kaksi Hessen teosta. Kulmalalta on ilmestynyt myös omia kaunokirjallisia teoksia.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Kohtalokasta kerrontaa: Hermann Hesse ja proosan psykologia":


anissahall.eu

©2009-2015 | DMCA | Contact us